Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtajana jatkava Korhonen korostaa yhteistyön merkitystä

Maanantai 7.8.2017
Tiedote Kainuun Sanomat 7.8.2017

Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtajana jatkava Korhonen korostaa yhteistyön merkitystä

Kainuun liiton maakuntavaltuusto piti järjestäytymiskokouksen maanantaina. Liiton uusi valtuusto valitsi luottamushenkilöt eri toimielimiin. Maakuntahallituksen puheenjohtajana jatkaa sotkamolainen kansanedustaja Timo Korhonen.

Korhosen mukaan tulevat vuodet ovat Kainuun maakunnalle tärkeitä.

-  Kainuun kannalta ratkaisevan tärkeää on se, että valtakunnassa maakunta- ja soteuudistus rakennetaan empimättä 18 maakunnan pohjalle. Uudistus on saatava maaliin. 

-  Kainuulaisten kannalta kaikkein keskeisintä on, että uudistuksilla kyetään varmistamaan sote-palvelut kattavasti kaikille kainuulaisille ympäri maakunnan.

- Uudistuksen valmistelutyön on jatkuttava normaaliin tapaan, määrätietoisesti Kainuussa. Meidän on näytettävä esimerkkiä muille maakunnille. Siihen pystymme, Korhonen kannustaa.

Maakuntahallituksen puheenjohtajana jatkava Korhonen korostaa yhteistyön merkitystä joka suuntaan. 

- Tällä tavalla varmistetaan se, että Kainuulle tärkeät hankkeet toteutuvat. Ensinnäkin meidän on täällä maakunnassa vedettävä yhtä köyttä. Eli nykyistä yhteistyönhenkeä yli puoluerajojen on vaalittava, Korhonen korostaa.  

- Sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen kunnilla on merkittävä rooli elinvoiman vahvistamisessa. Eli maakunnan ja kuntien yhteistyöllä on iso rooli, miten kotimaakuntamme kehittyy, arvioi Korhonen.

- Kainuulle tärkeää on se, miten kunnat pärjäävät. Siksikin Kainuun kuntien myönteistä kehitystä on kaikin keinoin vahvistettava, Korhonen linjaa. 

- Aktiivista vaikuttamistyötä tarvitaan jatkossakin valtakunnan tasolle. Esimerkiksi KaiCell Fibers – hanke ja sen ympärille syntyvä liiketoiminta edellyttävät sitä, että Kainuun saavutettavuus paranee tulevina vuosina. Tämä edellyttää satsauksia tiestöön ja tietoliikenneyhteyksiin, Korhonen painottaa.

- Tulevina vuosina on kyettävä etenemään kohtuuhintaisten koko maakunnan kattavien tietoliikenneyhteyksien kanssa. Jo sote -palveluiden kehittäminen tulevaisuudessa edellyttää nykyistä kattavampia tietoliikenneyhteyksiä.

-  Kainuun maakunnan elinvoimaisuuden kannalta aluekehityshankkeet ovat isossa roolissa. Kainuu -ohjelman toteuttaminen edellyttää riittäviä resursseja niin kansallisen kuin EU-rahoituksen osalta. Tässä työssä pohjoisten ja itäisten maakuntien yhteistyö on avainasemassa. EU on suurten muutosten edessä esimerkiksi Brexitin myötä. Meidän on yhdessä vaikutettava siihen, että aluekehittämisellä on iso rooli jatkossakin EU:ssa, muistuttaa Korhonen.

- Kainuussa on tehtävä kaikki mahdollinen sen eteen, että viime vuosien myönteinen, elinvoimainen kehitys jatkuu. Myönteinen lumipallo on saatava pyörimään entistä voimakkaammin, Korhonen toteaa.

Lisätietoja:

Timo Korhonen, kansanedustaja ja Kainuun maakuntahallituksen pj.

puh. 050 512 2238

timo.v.korhonen@eduskunta.fi