Yhdessä ja yhteistyössä - Kainuun parhaaksi

Perjantai 17.11.2017


Yhdessä ja yhteistyössä - Kainuun parhaaksi

Kansalaispuolueeseen kokoomuksesta loikannut Petri Makkonen sätti paikallislehden haastattelussa kainuulaisia kansanedustajia. Hänen mukaansa emme ole saaneet mitään aikaan.

Yhteisten asioiden hoitaminen on joukkuetyötä. Oma vaikuttamisfilosofiani lähtee siitä, että on vaikutettava aktiivisesti hallituksen politiikkaan. Kainuun asioita pystyy parhaiten hoitamaan yhdessä ja yhteistyössä. Kokemuksen karaisemana tiedän tämän hyvin. Sooloilulla ei rakenneta Kainuuta. Tärkeintä ovat asiat ja tulos, ei näyttävä pisteiden keruu.

Totean tässäkin, että Sipilän hallitus on kohdellut Kainuuta hyvin. Muutama esimerkki.

Isossa kuvassa olemme siirtyneet Suomessa talouden syöksykierteestä kasvun, nousun ja toivon tielle. Työllisyystilastot ovat Kainuulle rohkaisevia.  Kainuun työttömyys on laskenut nyt yhdenjaksoisesti kaksi vuotta. Kasvanut työvoiman kysyntä aiheuttaa joillakin aloilla työvoimapulaa. Positiivinen vire jatkuu.

Sipilän hallituksen päätöksillä Terrafame nostettiin jaloilleen. Vaalikauden alussa pelkäsimme, että käsiimme oli jäämässä ikuisesti tappiollinen kaivos ympäristöongelmineen. Poliittisesti siihen kuitenkin uskottiin ja kaivoksen työntekijät ja johto ovat tehneet loistavaa työtä.

Pidän merkittävänä sitä, että saimme turvattua Kainuun maakunnan olemassaolon maakunta- ja soteuudistuksessa. Nyt uudistusta viedään valtakunnallisesti eteenpäin meidän viitoittamalla linjalla. Saimme myös edelleen luvan synnytysten jatkamiseen Kajaanissa ja investointiluvan Kainuun uudelle sairaalalle.

Kesäkuussa Ylä-Kainuussa avattiin Hossan uusi kansallispuisto, jolla on laaja merkitys myös koko Kainuun elinkeinoelämälle.

Ei edellä mainitut esimerkit ole itsestään tulleet – eivätkä pelkillä kauniilla lehtikirjoituksilla.

Kainuuta on puolustettava joka päivä. Makkosen kommenteissa kiinnitetään myös asiallista huomiota vastakkainasettelun voimistumiseen esimerkiksi pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä.

Pari viikkoa sitten vihreiden helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra paljasti puolueen karvat laukomalla ”totuuksia” maaseudun ja maakuntien ihmisisistä. Puolueen puheenjohtaja Touko Aalto pyysi anteeksi ja tuomitsi samalla Diarran lausunnot. Tosin Aalto vitkutteli lausuntoansa.

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori on käynyt Helsinki -keskeisesti  ärhäkkäästi hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen kimppuun. Vapaavuoren lausunnot ovat kaikuja viime vaalikauden suurkuntahankkeesta.

Tuollaiset ulostulot ovat omiaan rakentamaan turhaa kuilua maakuntien ja pääkaupunkiseudun välille.

Me keskustalaiset haluamme rakentaa Suomea kokonaisuutena. Mielestämme vastakkainasettelu aluekysymyksissä on turhanpäiväistä ja vanhanaikaista. Suomi nousee vain koko voimallaan.

Timo Korhonen

Kansanedustaja

Sotkamo