Matti Vanhanen presidentiksi

Keskiviikko 17.1.2018


Matti Vanhanen presidentiksi

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on alkanut. Olemme valitsemassa presidenttiä seuraavaksi kuudeksi vuodeksi.

Perustuslain mukaan presidentin tärkein tehtävä on johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Presidentinvaaleissa viitoitetaan Suomen ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikan linjaa pitkälle tulevaisuuteen.

Näissä oloissa on erityisen tärkeää, että tasavallan presidentiksi valitaan henkilö, jolla on tähän suureen virkaan soveltuva koulutus, kokemus ja parhaat edellytykset hoitaa tehtävää menestyksellisesti Suomen kansan hyväksi.

Suomalaisilla on laaja käsitys siitä, että Sauli Niinistö on onnistunut presidenttikaudellaan ihan hyvin. Viimeaikaiset tapaamiset suurien valtioiden johtajien kanssa ovat ruokkineet käsitystä menestyksekkäästä ulkopolitiikan johtamisesta.

Jos kuitenkin haluamme valita presidentiksi ulkopolitiikan osaajista ja johtajista kokeneimman sekä selkeimmän, syvällisimmän näkemyksen Suomen turvallisesta tulevaisuudesta omaavan ehdokkaan, katseet kohdistuvat Matti Vanhaseen.

Pitkäaikaisella pääministerillämme on ylivertainen ulkopoliittinen osaaminen, verkostot ja myös arvostus ulkomailla. Vanhanen tuntee nykypäivän johtajista niin Putinin, Merkelin, Erdoganin kuin Kiinan Xi:in.

Meille kainuulaisille on tärkeää, että näissä vaaleissa valittava presidentti on koko laajan Suomen ja koko kansan presidentti. Tämän maan rakentamiseen tarvitaan koko Suomea ja kaikkia suomalaisia, elävää maaseutua ja kuntia, elinvoimaisia maakuntia ja kaupunkeja.

Suomen turvallisuus ja hyvinvointi vaativat kaukaa viisasta otetta ja arvojohtajuutta. Siksi äänestän näissä presidentinvaaleissa Matti Vanhasta nrolla 4 ja rohkenen kannustaa Sinuakin tekemään niin.

Jotkut antavat ymmärtää, että vaalit on jo ratkaistu. Ennen vaalipäivän iltaa mikään ei ole kuitenkaan itsestään selvää. Vaalit ratkaistaan äänestyskopissa. Toiselle kierrokselle pääsy edellyttää reilun 10% kannatusta.

Tämä Matin puhe muistuttakoon meitä siitä, miksi häntä kannattaa äänestää näissä vaaleissa. Puhe sai runsaasti kehuja yli puoluerajojen.

Linkki puheeseen:

https://areena.yle.fi/1-4331193

Äänestetään siis yhdessä gallupit kumoon! #Matti4president

Ystävällisin terveisin,

Timo