Pelson vankilasta tehtiin ryhdikäs päätös

Keskiviikko 11.4.2018


Pelson vankilasta tehtiin ryhdikäs päätös

Keskustan kainuulainen kansanedustaja ja Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen on iloinen siitä, että Pelson vankila voi jatkaa toimintaansa ja sitä edelleen kehitetään. Maan hallitus linjasi tämän kehysriihessään.

- Tämä on merkittävä päätös Kainuun ja koko Pohjois-Suomen kannalta. Alueen selkeä ja yhtenäinen viesti otettiin huomioon. Usean hallituksen ajan Pelso, sen henkilöstö ja Vaala ovat olleet epävarmuuden tilassa. Nyt syntyi oikea ja selkeä ratkaisu. Aktiivinen vaikuttamistyö on kannattanut. Suuri kiitos Sipilän johtamalle hallitukselle, Korhonen kiittää.

- Kiitos kuuluu myös Pelson aktiiviselle henkilöstölle ja Vaalan kunnalle. Vaikuttamistyötä on tehty paljon, Korhonen toteaa.

Aiemmin talvella julkaistiin selvitys, jossa ehdotettiin Pohjois-Suomen vankeinhoidon keskittamistä Ouluun.


- Me vaalipiirin kansanedustajat yli puoluerajojen yhdessä edellytimme myös siinä tilanteessa että laskelmissa on huomioitava laadullinen ja toiminnallinen puoli. 


- Hyviä toimintamalleja ei kannata romuttaa. On hyvä, että päätöksessä otettiin huomioon myös aluetaloudelliset näkökohdat. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että vaalipiirin kansanedustajat yli puoluerajojen olivat Pelson takana, Korhonen jatkaa.

Korhosen mukaan hallituksen linjaukset Pelson vankilan osalta ovat luontevaa jatkumoa aiempiin päätöksiin.

- Pelson vankilan peruskorjaus päätöshän tehtiin jo vuonna 2009, Vanhasen 2. hallituksen aikana. Nyt on ryhdyttävä vihdoinkin tuumasta toimeen. Tarvittavat uusinvestoinnit suunnitteluineen on aloitettava viivytyksettä. Rikosseuraamusvirastolle hallituksen päätös on myös täysin selvä, Korhonen toteaa.

Kehysriihen päätösten myötä Pohjois-Suomessa Oulun sekä Vaalan vankilat säilyvät. Vankiloiden hankesuunnittelutyö aloitetaan välittömästi ja on valmiina keväällä 2019. Tavoitteena on, että Vaalan vankilan uudisrakentaminen voi alkaa vuonna 2019 ja se valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Kehykseen varataan 6,6 miljoonaa vuodesta 2022 alkaen.