Kansanliike koolla Kainuussa

Tiistai 29.5.2018


Kainuun paikallislehdet 29.5.2018

Kansanliike koolla Kainuussa

Keskustan puoluekokous järjestetään Sotkamossa 8.-10. kesäkuuta.

Poliittiset laineet lyövät tällä hetkellä maakunta- ja soteuudistuksen ympärillä. Eduskunnassa useat eri valiokunnat käsittelevät uudistuslakeja - toiset määrätietoisesti ja toiset viivytellen. 

Maakuntatasolla, kuten Kainuussa, uudistusten valmistelu etenee vakaasti. Yli puoluerajojen rakennetaan kokonaisuutta, jolla kainuulaisten palvelut turvataan ja maakunnan kehittyminen vahvistuu.

Kiihkeän päivänpolitiikan ohella Suomen keskusta valmistautuu pitämään tämän vuoden suurinta puoluekokousta Sotkamoon. Mieltäni lämmittää se, että välillä kokouspaikkana on myös muu kuin keskuskaupunki.

Keskustan Kainuun piirille kokouksen isännöinti on tottakai merkittävä asia. Keskusta on kansanliike, jonka myötä kokoukseen osallistuu tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea.

Kainuu tulee olemaan kokousviikonlopun aikana vahvasti esillä valtakunnallisesti. Sen varmistaa keskustan pääministeripuolueen asema ja päivän politiikan laaja mielenkiinto.

Puoluekokous järjestetään Kainuussa nyt kolmatta kertaa. Aiemmin kokoukset on järjestetty Sotkamossa (1952) ja Kajaanissa (1988). Molemmissa puoluekokouksissa on tehty historiallisia päätöksiä.

Vuoden 1952 puoluekokous muistetaan puoluesihteerivaalista, jossa Arvo Korsimo päihitti Johannes Virolaisen. Vuoden 1988 kokous muistetaan taas siitä, että keskustapuolue muutti nimensä Suomen Keskustaksi.

Henkilövalinnat ovat perinteisesti puoluekokousten suola, näin myös Sotkamon puoluekokouksessa. Puoluesihteerin ja varapuheenjohtajan paikoista tullaan käymään kilpaa. Juha Sipilä tulee jatkamaan puolueen puheenjohtajana vahvalla mandaatilla.

Henkilövalintojen lisäksi puoluekokous rakentaa linjat ja eväät tulevaisuuteen. Tältä pohjalta linjataan myös tulevia vaaleja. Kokouksessa myös käsitellään yli 300 puoluekokousaloitetta.

Sotkamossa keskusta kokoontuu tilanteessa, jossa hallitustyöllä olemme saaneet Suomen monella tavalla kuntoon. Erityisesti Kainuuta hallitus on kohdellut hyvin. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan Keskustan pitää pystyä kertomaan, mitä teemme tulevaisuudessa.

Puoluekokousjärjestelyt ovat aikataulussa. Tässäkin yhteydessä iso kiitos kaikille kokouksen tekijöille ja talkoolaisille. Työtä tehdään hartiavoimin. On ilo huomata tässäkin kainuulainen yhteistoiminta - apua annetaan yli puoluerajojen.

Ja kun Sotkamossa ollaan, yksi kokouksen kohokohta on tietysti perjantai-illan pesäpallo-ottelu Sotkamon Jymy - Vimpelin Veto.