Eduskunnan viikko

Perjantai 8.2.2019


Timon viikkokirje 8.2.2019

Suomen arvoisia tekoja. Terveiset viikonlopun vaaliristeilyltä. Ilmapiiri oli energinen, risteilyväki innostunut. Keskustan vaaliohjelmassa linjataan riittävästi hoitajia vanhuksille, reilu sata euroa takuueläkkeisiin ja loppua indeksijäädytykselle. Ohjelman painopisteenä on myös perheiden tukeminen ja lapsiperheköyhyyteen puuttuminen, nuorten syrjäytyminen ja perhevapaauudistus. Tavoitteena on työllisyysasteen nosto vähintään 75 prosenttiin ja yrittäjyyden tukeminen mm. paikallisen sopimisen keinoin. Koko vaaliohjelmaan voit tutustua täällä.

Vanhusten hoito. Lähtökohta on, että jokaiselle vanhukselle kuuluu inhimillinen ja laadukas hoiva. On löydettävä ratkaisut ja resurssit, joiden myötä ikäihmisemme, vanhuksemme voivat elää turvallista ja laadukasta elämää siten, että jokainen voi tuntea loppuun asti, että heitä kunnioitetaan ja arvostetaan tässä yhteiskunnassa!

Edellä olevan lähtökohdan ja ehdottoman perustavoitteen taustalla on erilaisia haasteita. Suomen väestö ikääntyy ja työväestö vähenee. Tämän seurauksena työvoimapula uhkaa kaikilla aloilla ja näkyy jo erityisesti täällä Kainuussa. Väestöllisen huoltosuhteen haaste on nähtävissä meillä jo nyt.